fbpx

vox | „Libertate, pace sau stabilitate”. Ce înseamnă securitatea și care sunt sursele de informare ale moldovenilor despre apărare

Ce este securitatea? Care sunt sursele de informare ale moldovenilor despre apărare? ZUGO a aflat răspunsurile la aceste întrebări de la trecătorii din centrul capitalei. Totodată, am consultat și opinia unei experte în domeniu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Răspunsurile oamenilor la întrebarea „Ce este securitatea?” au fost diverse: de la libertate și drepturi până la stabilitate și pace. Printre sursele de informare menționate de trecători se numără internetul, hotărârile organelor de drept, site-urile de știri și posturile TV.

Totodată, redacția noastră a consultat și opinia avizată a Angelei Colațchi, doctor în sociologie și conferențiar universitar în cadrul Universității de Stat din Moldova (USM).

„Securitatea este posibilitatea să te manifești liber, să-ți exprimi poziția, să ai posibilitatea să duci un mod demn de viață în așa fel încât să poți să te dezvolți, să susții familia, să nu fii afectat de calamități de gen: război, probleme economice, ecologice. Cel mai bun prieten al oamenilor care doresc informații este internetul”, a relatat experta.

Articole asemănătoare

Back to top button