fbpx

„Voi aplica legea”. Nemerenco critică autoritățile de la Orhei pentru sfidarea deciziei CNESP

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, vine cu o reacție la decizia Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) a raionului Orhei, criticând-o, după ce CTESP a dispus ca școlile să activeze cu prezența fizică a elevilor. Totodată, potrivit deciziei autorităților locale, sunt permise evenimentele private și accesul în zonele de agrement.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„O să aplic legea și o să solicit instituțiilor statului să verifice legalitatea unor așa decizii primite de către membrii acestei comisii”, a spus ministra.

Potrivit Alei Nemerenco, la începutul săptămânii, raionul Orhei era în cod portocaliu care deja prevede anumite restricții.

„Pe parcursul săptămânii trecute în Orhei s-au înregistrat 128 cazuri și în doar câteva zile a acestei săptămâni numărul de cazuri s-a dublat. În fiecare zi Orheiul raportează cazuri de îmbolnăvire a cadrelor medicale”, a precizat ministra Ala Nemerenco.

Totodată, ministra precizează că hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publice (CNESP) sunt obligatorii pentru CTESP.

„Comisiile Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) sunt comisiile la nivelul autorităților locale. Hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP”, se arată în mesajul ministrei.

Amintim că la data de 20 ianuarie, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că Republica Moldova intră în Cod roșu, iar una dintre restricțiile esențiale luate de autorități este trecerea în regim online, din 24 ianuarie, a tuturor școlilor din țară pentru o perioadă de două săptămâni.

De asemenea, evenimentele private au fost interzise, iar orarul de lucru al localurilor a fost redus.

Articole asemănătoare

Back to top button