fbpx

Vladislav Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier. Care ar fi motivul

Vladislav Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier, responsabil de politici de reintegrare. Motivul ar fi unul personal, ce ține de familie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vladislav Kulminski este expert în domeniul analizei politice, planificării strategice, bunei guvernări și soluționării conflictelor. Activând în cadrul Băncii Mondiale, dumnealui s-a ocupat de reforma sectorului administrației publice din Moldova.

Ulterior, în perioada în care Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Kulminski a devenit consilier superior al Prim-ministrului, conducând departamentul intern de planificare strategică. În 2019, el a fost invitat în Guvernului condus de Maia Sandu, în calitate de consilier al Prim-ministrului, ocupându-se de politica externă și planificarea strategică.

Vladislav a elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor din regiune, inclusiv programe de măsuri de consolidare a încrederii, și a lucrat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova. A absolvit Școala superioară de administrare publică Maxwell din SUA. Vladislav este absolvent al programelor Fulbright și John Smith și al Programului pentru tineri lideri ai Conferinței de securitate de la München.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button