fbpx

Vlad Filat a fost acționat în judecată în Germania. Fostul său avocat, Igor Popa, îl acuză de insultă și defăimare

Fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, îl acuză de minciună și defăimare. Casa de avocatură „Popa și Asociații” anunță că a depus o plângere în acest sens la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis, procurorii din Germania urmează să investigheze toate cele expuse de Vlad Filat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV și să stabilească adevărul în cadrul unui proces echitabil. Urmărirea penală pe teritoriul Germaniei a acestor fapte comise în Moldova este posibilă datorită statutului de rezident permanent al lui Igor Popa, înregistrat la Camera Avocaților din Frankfurt.

Casa de avocatură precizează ex-premierul l-ar fi atacat în mod repetat pe Igor Popa, deoarece nu dorește să achite facturile pentru serviciile juridice prestate timp de mai mult de un an. La fel, în comunicat se arată că decizia instanței, prin care a fost admisă cererea de eliberare condiționată a lui Vlad Filat, a avut drept temei demersurile adresate Curții Europene a Drepturilor Omului de către fostul său avocat.

Precizăm că, într-un interviu recent, Filat declara că Igor Popa, împreună cu un grup de procurori, ar fi însușit sume de bani, care, conform dosarului, ar fi fost preluate de ex-premier. La fel, Filat a declarat că fostul său avocat ar fi acționat în interesele lui Vlad Plahotniuc.

 

Articole asemănătoare

Back to top button