fbpx

Viorel Morari, pus oficial sub învinuire pentru fabricarea unui dosar. Alți figuranți s-au îmbolnăvit subit după ce au primit citații

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOS) i-a înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuirea pentru patru capete de acuzare. Ofițerii au depus demers pentru aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile.

Morari este acuzat de exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate – acțiuni care ar fi fost comise în privința unor co-proprietari a unei rețelei de benzinării. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un presupus dosar la comandă.

Concomitent, PCCOCS anunță despre reținerea unui alt figurant în dosar, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI, iar actualmente – angajat al Poliției de Frontieră. Conform oamenilor legii, imediat ce a primit citație la Procuratură, acesta s-a internat în spital, în baza unui certificat eliberat de responsabilii de la instituția unde activează. Potrivit doctorului curant, starea de sănătate a acestuia permite participarea la acțiuni procesuale. Așadar, persoana vizată urmează să fie audiată și recunoscută bănuită.

Printre cei care ar fi instrumentat și gestionat dosarul figurează și actualul Șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI și care încă acum o săptămână a fost pus sub învinuire pentru aceleași patru capete de acuzare.

Al patrulea suspect – un fost ofițer din cadrul Procuraturii Anticorupție, a anunțat despre infectarea cu virusul COVID-19 exact în ziua când urma să fie audiat.

Precizăm că, Viorel Morari consideră ilegală reținerea sa de ieri. El afirmă că prin intermediul acestor acțiuni s-ar încerca intimidarea sa și reducerea la tăcerea.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button