fbpx

video | Zeci de șoferi de microbuze circulă după bunul plac. Polițiștii au împărțit amenzi și au retras de pe rute câteva vehicule

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră au iniţiat verificări a rutelor interurbane la Gara Auto Nord din capitală, în contextul operaţiunii speciale „Autobuz”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inspecției au fost supuse 42 de microbuze, la care forțele de ordine au depistate mai multe contravenții, cum ar fi: numerele de înmatriculare care nu corespund standartelor (indescifrabile), vehicule reutilate neautorizat, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare, nici un vehicol ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv „GAZ”, parbrize fisurate și cauciucuri uzate.

Astfel, oamenii legii au întocmit 31 procese-verbale și au aplicat amenzi de la 300 la 600 de lei. La cinci unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de polițiști, pentru 11 unități de transport a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare, iar doi mecanici responsabili de unitățile de transport s-au ales cu amenzi de 1500 lei fiecare, pentru faptul admiterii în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

De menționat că verificările au fost inițiate încă pe 12 august curent și se vor desfășura până la 6 septembrie. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi adminisratorii rutelor destinate pentru călători, privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport.

Articole asemănătoare

Back to top button