fbpx

video | Voia să intre în țară cu pastile psihotrope, dar a fost deconspirat de patrupedul Poliției de Frontieră. Un bărbat căutat de Interpol, reținut la Costești

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești și patrupedul Grom au depistat asupra unui călător, căutat de Interpol, peste 90 de pastile care sunt incluse în lista substanțelor psihotrope. Audiat, bărbatul a declarat că le utilizează în calitate de calmante, însă nu a putut prezenta un certificat sau o prescripție medicală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incidentul a fost consemnat în seara zilei de ieri, 11 februarie, când la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. În calitate de pasager, a fost identificat un bărbat de 34 de ani cu dublă cetățenie, a României și Republicii Moldova.

În timpul controlului s-a constatat că cetățeanul figurează în baza de date Interpol, fiind căutat pentru trafic de droguri. Ca urmare, polițiștii de frontieră l-au supus verificărilor suplimentare și au solicitat ajutorul patrupedului de serviciu Grom. Astfel, în buzunarul interior al hainei au fost depistate trei tipuri de pastile înscrise în lista substanțelor neutilizate în scopuri medicale. La fel, Grom a reacționat și la pachețelele de ceai care erau ascunse în bagajul personal.

După documentare, substanțele au fost transmise pentru efectuarea expertizei, iar moldoveanul a decis să-și întrerupă călătoria. În urma rezultatelor expertizei, se va stabili sancțiunea care i se va aplica cetățeanului.

Articole asemănătoare

Back to top button