fbpx

video | Un tânăr a fost agresat și jefuit de 138.000 de lei în pădurea de la Râșcani. Cine sunt suspecții?

Trei tineri cu vârstele cuprinse între 18 și 21 de ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de comiterea unui jaf, săvârșit sub influența substanțelor psihotrope.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dispeceratul inspectoratului de poliție, în dimineața zilei de 6 decembrie, ora 07:00, a recepționat apelul de la serviciul unic 112, precum că în pădurea de la intersecția străzilor Studenților și Florilor un tânăr a fost agresat fizic și în mod deschis a fost jefuit.

Un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă și grupa operativă a inspectoratului s-au deplasat la locul faptei pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de victimă, un tânăr de 29 ani, comunicând că a fost agresat de trei indivizi care – aplicându-i lovituri pe suprafața corpului – în mod deschis l-au deposedat de geanta în care se aflau actele de identitate, 7000 de euro și alte bunuri materiale, după care au fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat victimei constituie 138.200 de lei.

Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri de investigație, în rezultatul cărora s-a stabilit că victima se cunoștea cu unul dintre agresori și că pe parcursul nopții aceștia ar fi consumat băuturi alcoolice într-un local amplasat pe str. Studenților. Ulterior, unul dintre ei, sub pretextul de a consuma droguri, ar fi propus să meargă în pădurea de pe str. Florilor, unde ar fi bătut și jefuit victima.

Astfel, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual-penale tinerii și-au recunoscut vinovăția, comunicând că știau că victima are asupra sa o sumă impunătoare de bani și că în momentul comiterii infracțiunii erau sub influența substanțelor psihotrope și a băuturilor alcoolice.

Tinerii au fost plasați în arest pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și sunt cercetați pentru jaf. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la cinci la șapte ani.

Articole asemănătoare

Back to top button