fbpx

video | Un minor de 16 ani din capitală, bănuit de patru furturi. Prejudiciul se ridică la aproape 40.000 de lei

Un minor de 16 ani, locuitor al capitalei, este cercetat penal de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din magazine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În urma acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală s-a stabilit complicitatea minorului în cel puțin patru cazuri de furt.

Metoda de pătrundere în magazin era prin forțarea ușii cu ajutorul unei șurubelnițe. Acesta sustrăgea bunuri materiale, după care părăsea locul infracțiunii. Prejudiciul cauzat fiind estimat la 37.000 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale, acesta a declarat că vindea bunurile sustrase, iar banii îi cheltuia în scopuri personale. Minorul nu este la prima abatere de la lege, acesta fiind cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor analogice.

Suspectul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea complicității lui și în alte cazuri comise pe teritoriul capitalei.

Articole asemănătoare

Back to top button