fbpx

video | Un deținut, învinuit de șantaj. Ar fi amenințat o femeie cu publicarea pe internet a imaginilor intime

Un deținut din Penitenciarul 13, în vârstă de 31 de ani, este învinuit că ar fi șantajat o femeie cu publicarea pe internet a fotografiilor intime. Suspectul a fost percheziționat de către ofițerii INI, în comun cu procurorilor PCCCOS și angajații Penitenciarului nr.13-Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit unui comunicat al IGP, deținutul în vârstă de 31 de ani, a fost prins după ce victima, o femeie în vârstă de 41 de ani s-a plâns ofițerilor de investigație, comunicându-le că din luna septembrie 2021 este șantajată de o persoană necunoscută.

Astfel, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, s-a stabilit că deținutul ar fi obținut prin înșelăciune fotografii cu caracter intim, după care a amenințat victima că le va publica în spațiul public. Iar ca imaginile intime să nu fie publicate, bănuitul a cerut suma de 150 de euro.

În acest sens, efectuând un șir de investigații, oamenii legii au stabilit schema prin care suspectul acționa. Acesta a inițiat o conversație cu victima pe rețelele de socializare, iar prin diverse metode a determinat-o să-i expedieze fotografii în ipostaze intime.

Astfel, la 7 februarie, oamenii legii au pus în executare mandatul de percheziționare a celulei deținutului, în rezultatul căreia au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă.

La moment bănuitul este cercetat în detenție la Penitenciarul nr. 13-Chișinău, urmând ca procurorii să-i înainteze învinuirea, în funcție de probatoriul acumulat.

Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale(de la 42500 lei până la 67500lei).

Articole asemănătoare

Back to top button