fbpx

video | Un cetățean român, suspectat că ar fi împușcat un bărbat în România, reținut în R. Moldova

Vineri, 3 februarie, polițiștii moldoveni au reținut pe teritoriul Republicii Moldova un cetățean român, pe numele căruia a fost eliberat mandat de căutare internațională la data de 2 februarie, fiind bănuit de tentativă de omor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul de 30 ani, domiciliat în mun. Iaşi din România, este bănuit că la 1 februarie curent, ar fi împuşcat o persoană aflată într-un autoturism, aflându-se în conflict de mai mult timp cu victima.

Suspectul, folosind un Audi A5, a fugit de la faţa locului, totodată părăsind țara vecină și intrând în R. Moldova prin PCTF Sculeni.

Acesta a fost reținut în municipiul Chișinău împreună cu prietena sa.

Potrivit Poliției, în cadrul audierii, suspectul a comunicat unde a fost ascunsă arma după comiterea infracțiunii. În baza acestei informații polițiștii români au reușit să o găsească.

La moment, bărbatului urmează să-i fie aplicată procedura de extrădare în România.

Acțiunile de reținere au fost realizate datorită intervenției ofițerilor Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului național de investigații, cu suportul Direcției analitică a INI, în cooperare cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Poliția menționează faptul că în toată această perioadă, polițiștii moldoveni au avut o colaborare continuă cu omologii români, fiind efectuat în permanență schimbul de informații în vederea localizării și reținerii suspectului.

Articole asemănătoare

Back to top button