fbpx

video | Spînu, despre achitarea datoriilor Moldovagaz: „Modul de plată nu a fost parte din contractul nou semnat”

Vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regioanle, Andrei Spînu, a declarat că modul de plată al consumului curent de gaz nu a fost parte din contractul nou semnat, fiind o parte din vechiul contract. Totodată, oficialul asigură cetățenii că există banii pentru plata datoriilor și că va informa Gazprom despre pașii următori care vor fi întreprinși.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, viceprim-ministrul a declarat că cele 1.4 miliarde de lei datorie pentru octombrie și noiembrie (avans) vor fi plătiți din suma acordată Energocom în perioada stării de urgență.

Soluția identificată este cesionarea către Energocom datoriei Termoelectrica către MoldovaGaz. Astfel, Energocom va plăti datoria către MoldovaGaz, iar MoldovaGaz va achita plata pentru factură. Acest pas contribuie și la reducerea datoriei Termoelectrica, și la cea față de MoldovaGaz.

„Regretăm faptul că Gazprom a decis să notifice în acest mod Moldovagaz. Azi vom trimite o scrisoare oficială pentru a informa cu referire la pașii care urmează a fi întreprinși de Guvern pentru remedierea situației”, a mai zis Andrei Spînu.

 

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button