fbpx

video | Se pregătesc de Paște cu 26 de lei pe cont, un ou și câteva linguri de hrișcă în frigider. Povestea unei familii unde toți membrii lucrează la CFM

Chiar dacă se părea că autoritățile au luat act de problemele lor, mulți dintre angajații Căii Ferate (CFM) nu și-au primit încă salariile pe care nu le-au căzut de câteva luni. Printre ei se numără și  Ala Prestan de la Ocnița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeia spune că întreaga sa familie muncește la CFM. Deoarece nu au primit lefurile de câteva luni, oamenii trăiesc din pensia de invaliditate de 1500 de lei a cumnatului ei, relatează NordNews. Femeia le-a povestit jurnaliștilor că în ajun de Paște a rămas cu 26 de lei pe cont, un ou, câteva linguri de hrișcă, niște conserve și puțină pastă de roșii în frigider.

Ea a relatat cu lacrimi în ochi că înainte avea puțină făină și cel puțin își permite să îi prepare copilului niște chifle, însă acum nu mai are nici această posibilitate. Salvarea a venit de la mama, care i-a dat o găină, dar și o prietenă, care i-a transmis un colet din Italia.

„Ne simțim ca un copil părăsit, lăsat în mijlocul drumului. Ne întâlnește lumea și tot ne întreabă: Încă nu ați primit salariul? Am impresia că o să scoată un leu, doi, și o să ne dea să avem măcar de pâine”, spune Ala Prestan.

Din nefericire, istoria familiei ei nu este singura de acest gen. Bunăoară, o altă angajată a CFM, Olga Pabii, le-a spus jurnaliștilor că pentru a-și întreține familia soțului ei a fost nevoit să plece la muncă în străinătate, Aceasta a mărturisit că a primit salariul doar pentru luna decembrie, însă l-a cheltuit pentru a întoarce datoriile, iar pentru că are doi copii mici, familia se limitează la orice.

Pe de altă parte, administrația Căii Ferate dă vina pe pandemie și spune că nu are bani nici pentru a-și închide datoriile. „Am început să achităm pentru luna decembrie, cu părere de rău încet, dar deja am achitat. A scăzut catastrofal volumul de producția din cauza pandemiei, a secetei sau din cauza situația geo-politice”, le-a declarat jurnaliștilor de la NordNews Adrian Onceanu, directorul general interimar CFM.

Între timp, într-un  grup tematic de pe rețelele de socializare, angajații Căii Ferate se plâng că nu au primit încă toți lefurile. Ei se arată indignați de suma care urmează să fie alocată pentru alegeri parlamentare anticipate și încearcă să glumească pe seama situației, pentru a o depăși mai ușor. Totuși, unii dintre ei deja au renunțat la proteste, dar și la locul de muncă, căutând noi oportunități acolo unde sunt plătiți.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button