fbpx

video | PSRM, acuzat de „plagiere primitivă” privind proiectul Legii lustrației: „Vor șefi comozi la agențiile de reglementare”

Fracțiunea Platformei DA se arată indignată de așa-zise „abuzuri penibile” comise de deputații PSRM. Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului, acuză socialiștii de plagiere, referindu-se la proiectul privind Legea lustrației. Mai mult, deputatul Platformei DA susține că prin votul celor din Partidul Șor și „Pentru Moldova” socialiștii ar intenționa să numească în funcție persoane „comode” la  la agențiile de reglementare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pe lângă adoptarea disperată și cu încălcarea tuturor procedurilor legale a unor legi antipopulare, Dodon și acoliții săi recurg și la alt gen de subterfugii. Prin proiectul așa numitei lustrații înaintat de deputații socialiști,o plagiere primitivă a proiectului de lege înregistrat de fracțiunea Platformei DA, aceștia urmăresc scopul meschin de a înlocui șefii actuali ai Agențiilor de reglementare cu persoane comode lor prin împărțirea banală și abjectă a funcțiilor decizionale din stat, conform intereselor celor trei grupări politico-criminale”, a declarat Slusari în cadrul unei conferințe de presă.

În același timp, Alexandru Slusari susține că proiectul de lege elaborat de fracțiunea din care face parte are o aberdare mai amplă privind subiectul lustrației.

Noi am încercat să promovăm acest proiect necesar pentru a elibera statul din captivitatea oligarhatului, imediat după ce, în iunie 2019, parlamentul a adoptat Declarația privind capturarea statului. Perioada lustrației nu ar trebui să se rezume la doar trei ani, 2016-2019, și nici la prevederi care ar viza la un grup îngust de demnitari publici. Proiectul Platformei DA cuprinde și evenimentele din 7 aprilie 2009, și perioada de subordonare unui regim odios a sistemului judiciar demarată în anii 2010-2011, și capturarea majorității instituțiilor statului din 2012-2014, ceea ce a făcut posibilă desfășurarea operațiunii Laundromat, comiterea multiplelor atacuri raider de rezonanță și devalizarea uriașă a sistemului bancar”, a punctat Slusari.

Sunt sigur că proiectul nostru poate fi și va fi adoptat în următorul parlament, este un proiect capital și va fi inclus în lista priorităților Platformei DA”, a conchis alesul poporului.

Amintim că socialiștii au înregistrat proiectul de lege privind „lustrația și curățarea statului de influența oligarhică”. Potrivit notei informative a acestuia, PSRM cere demisia șefului Autorității Naționale de Integritate, conducerii Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliului de Administrație a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, președintelui și membrilor Consiliului Audiovizualului, Băncii Naționale, dar și a altor instituții de stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button