fbpx

video | BNM, CA, ANRE și altele. Socialiștii vor să schimbe șefii mai multor instituții de stat prin „lustrația regimului Plahotniuc”

Deputații socialiști vor să schimbe conducători mai multor instituții de stat. Este vorba despre Consiliul Audiovizualului, Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Comisia Națională a Pieței Financiare, Autoritatea Națională de Integritate, Comisia de stat pentru piața hârtiilor de valoare, Banca Națională a Moldovei, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Concurenței și Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit PSRM, motiv pentru schimbarea șefilor și adjuncților acestor instituții este faptul că aceștia au fost numiți sau aleși în funcție în perioada „regimului oligarhic al lui Plahotniuc”. La baza inițiativei se află Declarația privind starea de captivitate a statului, adoptată în vara 2019 de alianța PSRM-ACUM.

Propunerea a fost avansată în timpul ședinței plenare a Parlamentului de astăzi.

Încă nu avem raport la acest subiect. Putem să-l supunem sau nu votului. Dacă se decide să fie introdus în ordinea de zi, cu certitudine vom examina în comisie și va exista un raport în acest sens”, a declarat socialistul Vasile Bolea. În cele din urmă, vicepreședintele Parlamentului din partea PSRM, Vlad Bătrîncea, a propus ca subiectul să fie examinat cu altă ocazie.

Nu vom admite o revanșă și o revenire, sub orice formă, a acelui regim oligarhic sub care țara a trăit”, și-a motivat Bolea inițiativa.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button