fbpx

video | Protest la Curtea de Apel Chișinău: Participanții manifestează în susținerea lui Pînzari

Protest la La Curtea de Apel Chișinău. Manifestația are un loc în susținerea lui Alexandru Pînzari, fostul șef al Inspectoratului General de Poliție și ex-ministru de Interne, care a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Potrivit democratului Alexandru Jizdan, la protest ar urna să vină mai mulți membri ai PDM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vor veni și oameni din teritoriu. Noi nu am mobilizat multă lume. Sperăm că Curtea de Apel va privi cu ochii deschiși lucrurile. Partidul Democrat va fi alături de Alexandru Pînzari. Vor oamenii care îl cunosc”, a spus  Jizdan în cadrul unei conferințe de presă organizate la 9 august.

Magistrații Curții de Apel Chișinău vor decide, la 9 august curent, dacă Alexandru Pînzari rămâne în arest pentru 30 de zile.

Amintim că, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul lui Pînzari, care ocupa la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul Inspectoratului General de Poliție (IGP) al Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, ex-ministrul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului.

Procurorii informează că în intervalul de 48 – 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii.

Dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Pînzari pledează nevinovat.

Articole asemănătoare

Back to top button