fbpx

video | Procurorul pe cazul „kuliok”: Igor Dodon nu va părăsi țara

Procurorul care gestionează dosarul „kuliok” pornit pe numele lui Igor Dodon, Petru Iarmaliuc, a venit cu o reacție, după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul înaintat de procurori, de a-l plasa pe fostul președinte în arest la domiciliu. Acesta asigură că fostul președinte nu va părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Petru Iarmaliuc clasează decizia judecătorilor CSJ, drept o problemă gravă a justiției.

„Considerăm că este o problemă destul de gravă, deoarece în condițiile respective ne aflăm în ipoteza în care pe viitor vor fi judecați alți inculpați și atunci vom ajunge în istanța de judecată când vor fi respinse demersurile de prelungire a arestării pe cauză de rezonanță. Astfel, procurorii sunt lipsiți de dreptul de a contesta aceste decizii ale instanțelor judecătorești, fiind declarate inadmisibile. Noi considerăm că legea prevede expres 329 că încheierile pot fi contestate cu recurs”, a declarat Iarmaliuc.

Totodată, procurorul asigură că Igor Dodon nu va părăsi țara și nu se va eschiva de la pedeapsă, iar echipa lui Iarmaliuc va depune efortul pentru ca justiția să triumfe, astfel încât persoanele care au comis infracțiuni să nu scape de pedeapsă.

„Vom insista să stabilim câte 10-15 ședințe ca să examinăm cu celeritate cazul și să furnizăm societății un act de justiție în care să fie veritabil, autentic și efectiv”, a concluzionat procurorul.

Amintim că magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins luni, 28 noiembrie, recursul procurorilor anticorupție care au cerut plasarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu.

Articole asemănătoare

Back to top button