fbpx

video | Procurorul general confirmă declarațiile lui Șor: Suntem siguri că BNM a fost implicată în furtul miliardului

Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, a declarat pentru presă, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, că Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost implicată direct în frauda bancară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Stoianoglo a afirmat că astăzi au fost întreprinse o serie de acţiuni în privinţa unor persoane care activează în cadrul BNM.

„Noi suntem siguri că Banca Naţională este instituţia care a fost implicată nemijlocit în fărădelegile legate de furtul miliardului”, a declarat Stoinoglo.

Precizăm că astăzi Procurorul General a eliberat ordonanțe ce permit reținerea fostului guvernator Dorin Drăguțanu, și a viceguvernatorilor Emma Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

Chiar dacă Stoianoglo afirmă că acțiunile au fost planificate, reținerile au loc doar la o zi distanță după ce liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor (ex-președinte al Consiliului de Administrare al BEM), a declarat într-o conferință de presă că furtul miliardului a avut loc cu participarea unor funcționari de la BNM în beneficiul lui Veaceslav Platon.

foto, video | Ilan Șor spune unde este miliardul furat și cine sunt vinovații

Articole asemănătoare

Back to top button