fbpx

video | „Poveștile Valeriei”. La doar 9 ani, o fetiță și-a lansat prima carte

Nu doar citește povești, dar și le scrie. La numai nouă ani, Valeria Muduc a lansat prima sa carte cu povești. La eveniment au fost prezenți părinții, prietenii Valeriei, dar și autoritățile locale care au plecat acasă cu câte o carte cu autograf, scrie tvn.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

A început să scrie prima poveste încă pe când avea opt ani. Într-un an a adunat deja un număr suficient de povești pentru a edita o carte.

VALERIA MUDUC, autoarea cărții: „Am decis în fiecare zi să scriu câte o povestioară și a doua zi să o citesc profesoarei. Ea m-a încurajat, îmi zicea că e foarte bine, pe undeva mă corecta. Și eu am început să capăt încredere și când am început să scriu mai mult le-am arătat și părinților și părinții au văzut în mine talent și s-a ajuns până aici – cu o carte”.

Cartea intitulată simbolic „Poveștile Valeriei” conține 9 povestioare cu ilustrații care redau personajele în acțiune. Autoarea spune că pentru a scrie poveștile a avut nevoie doar de un pic de imaginație.

VALERIA MUDUC, autoarea cărții: „Am mers afară, m-am așezat pe canapea și am început să-mi închipui diverse întâmplări din viața reală, dar să fie la un nivel mai extre, a specific de poveste, mai interesant, mai cu fantezie”.

Părinții Valeriei spun că au rămas plăcut surprinși de pasiunea fetiței lor și au decis să o încurajeze să scrie, promițându-i că o vor ajuta să lanseze o carte dacă va avea suficiente povești.

OLESEA MUDUC, locuitoare a r. Fălești: „Scriu povești, scriu povești…hai să vedem ce faci tu acolo. Le-am citit, mi-au plăcut. Ea mi-a zis că dacă sunt interesante să facem o carte. Și eu mi-am zis că dacă o să mai scrie povești, o să putem face acest lucru. Ea cumva a luat lucru acesta foarte serios, undeva într-o lună ea a venit cu opt povești scrise de la început până la sfârșit”.

Autoarea ilustrațiilor spune că a fost o plăcere să lucreze cu Valeria la această carte.

MIHAELA DREGLEA, pictoriță: „Am avut plăcerea de a colabora cu această fetiță talentată, istoriile ei sunt foarte interesante, am avut plăcere să le ilustrez. Au multă acțiune, spontaneitate și personajele sunt destul de atrăgătoare”.

Colegii și prietenii Valeriei au citit cu plăcere poveștile ei și așteaptă cu nerăbdare altele.

„A fost foarte interesantă și aștept să apară o nouă carte. mi se pare o realizare foarte mare unii copii nu pot să facă o carte la așa o vârstă”.

„Îi mulțumesc mult din suflet Valeriei pentru cadoul ei. Atât de mult am fost mândră pentru că ea e o fată deșteaptă, bună la suflet și cea mai bună prietenă a mea”.

„Foarte mult îmi place. E pentru copii și e tare colorată”.

Cartea „Poveștile Valeriei” a fost tipărită în 100 de exemplare, dar va fi disponibilă în scurt timp și în variantă electronică pe pagina web a bibliotecii din orașul Fălești.

Articole asemănătoare

Back to top button