fbpx

video | Pelicula regizorului moldovean Dumitru Grosei, cel mai bun scurt metraj la Festivalul Internațional de Film din Argentina

Regizorul moldovean, Dumitru Grosei, a câștigat Marele Premiu la categoria „Film de Ficțiune”, în cadrul primei ediții a Festival Internacional Cine Mundo de Cortometrajes, care a avut loc în Argentina, în orașul Gral Fernandez Oro, în perioada 20-22 noiembrie 2020. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Filmul The Gift (Cadoul), lansat în 2015 este un scurtmetraj de ficțiune, produs de ALTERNATIVE CINEMA (Moldova) și ROVA FILM (România).

Festival Internacional Cine Mundo de Cortometrajes promovează și distribuie cinematografia în formatul de scurt metraj, cu producții originale din toată lumea. Printr-o selecție atentă, interesul festivalului este de a recupera producții de scurt metraj de calitate, de a le promova și evidenția valorile sale, pentru a le împărtăși publicului larg în noul format virtual, online.

Filmul este despre un copil care primește de la tatăl său drept cadou de Crăciun un binoclu, dar băiatul vrea mai mult, el vrea să meargă cu tatăl la vânătoare.

Potrivit regizorului Dumitru Grosei, orice copil mai devreme sau mai târziu, trece obligatoriu printr-o experiență de viață majoră, prin care îi vine maturizarea.

”În cazul lui Victor, copilul din filmul ”Cadoul”, această experiență a venit într-un mod neașteptat pentru el, sub forma atractivă al unui cadou de Crăciun, pe care și-a dorit-o foarte mult. Dar până la urmă, vânătoarea în realitate, a fost pentru el cu totul altfel decât și-a imaginat-o înainte, cu mult mai dură și mai grotescă”, a precizat regizorul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button