fbpx

video | Nisip în valoare de două milioane de lei, extras ilegal la Telenești. Responsabilii companiei riscă ani de închisoare

Activitatea unei companii care gestionează o carieră de nisip din raionul Telenești, a fost documentată de către Inspectoratul Național de Investigații, pe parcursul lunilor iunie-august. Astfel, a fost constatat faptul că extragerea materiei era realizată în mod ilegal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Polițiștii au stabilit că factorii de decizie ai companiei extrăgeau nisip în mod ilegal, deoarece pământul le-a fost dat în arendă pentru folosință cu altă destinație de către APL-ul raionului Telenești.

În acest context, au fost interpelat Inspectoratul pentru protecția mediului, care în urma măsurărilor efectuate a constatat că în perioada martie-septembrie, au fost extrase ilegal resurse naturale în sumă totală de peste 2.080.000 de lei.

Pe această cauza a fost pornit un proces penal conform art. 186 al. 5 Cod penal al Republicii Moldova – furtul săvârșit în proporții deosebit de mari.

Persoanele culpabile riscă închisoare de la 7 până la 12 ani. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțe, dar și persoanelor implicate în această schemă frauduloasă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button