fbpx

video | „Ne este dor de Moldova satelor pline de copii”. Mesajele adresate de conducerea țării cu ocazia Zilei Independenței

Președinta Maia Sandu, speakerul Igor Grosu și prim-ministra Natalia Gavrilița au adresat cetățenilor mesaje dedicate aniversării celor 30 de ani de independență. Aceștia și-au amintit despre evenimente triste din istoria țării și au punctat că viitorul „îl construim împreună”

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Republica Moldova sărbătorește 30 de ani de la proclamarea Independenței. În această zi, legământul nostru este că vom construi o Moldovă prosperă și liberă, o casă primitoare pentru toți cetățenii. O vom construi împreună. E datoria noastră față de înaintașii luptei pentru independență și e făgăduința pe care o facem copiilor de astăzi. Țara noastră are oameni luminoși, muncitori și buni – și doar cu ei, are viitor. Să trăiți, dragi concetățeni! La mulți ani, Republica Moldova!”, transmite președinta.

„Vă felicit cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova. Avem o țară frumoasă, numai bună pentru un trai îmbelșugat, liniștit și plin de bucurie. (…) Dar știu că nouă tuturor ne este dor de Moldova satelor pline de copii, Moldova orașelor pline de forfotă și activitate economică, de Moldova pădurilor bătrâne și a fântânilor cu apă curată. Lucrăm împreună să avem o țară cu dreptate, o țară cu respect față de munca cinstită, o țara în care lucrezi, investești și prosperi. Fie ca următorii 30 de ani să fie mai buni. Să fie cu lecții învățate, cu greșeli nerepetate, cu eforturi încununate de rezultat și cu bucuria de a ne vedea unii pe alții împliniți. La mulți ani, Moldova”, spune șefa Executivului.

Îmi place ziua de 27 august, pentru că în această zi suntem împreună, indiferent de unde ne aflăm în acest moment. (…) Statul independent și suveran Republica Moldova a fost construit de femei puternice și bărbați curajoși – cu muncă grea, cu ajutor reciproc, cu voință, curaj și optimism. (…)La 30 de ani de independență, Moldova abia învață să fie un stat – un stat tânăr, cu instituții fragile, în plină formare, care trebuie consolidate și dezvoltate. După atâtea eșecuri, cred cu tărie că măcar acum, la 30 de ani, vom construi un stat pentru oameni, pentru toți oamenii, indiferent de etnie sau limbă vorbită”, punctează liderul de la Parlament.

CITEȘTE ȘI:

video, live | Depunerile de flori și parada militară: Urmărește din fotoliu evenimentele dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button