fbpx

video | „Ne-am transformat într-o filială PSRM?”: Conducerea ÎS „Poșta Moldovei”, acuzată că a impus angajații să-l susțină pe Dodon la prezidențiale

Mai mulți angajați ai înterprinderii de stat „Poșta Moldovei” ar fi supuși presiunilor politice. Cu astfel de acuzații a venit directorul înterprinderii din Bălți, Vasile Guțu, care susține că, în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, angajații companiei erau obligați să îndemne oamenii să-l susțină pe candidatul PSRM, Igor Dodon, prin diferite metode. Solicitați, reprezentanții înterprinderii „Poșta Moldovei” au afirmat că vor reveni mai târziu cu o reacție în acest sens. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sunt momente când ajunge cuțitul la os. Întreprinderea a intrat într-o perioadă gri, neclară pentru conducătorii din teritorii. Atunci când Vitalie Zaharia a fost numit în funcția de director interimar ne-a spus că nu se va axa pe politică. N-a trecut mult timp și s-au inceput întânirile care se terminau cu: „Scrie cerere de eliberare”. A început reforma politică a înterprinderii”, a declarat Vasile Guțu în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit celor expuse de Vasile Guțu, Vitalie Zaharia, directorul interimar al „Poșta Moldovei”, ar fi creat un grup pe o rețea de comunicare prin intermediul căreia ar fi dat indicații angajaților cum să acționeze pentru a-l susține pe „candidatul cu numărul doi” (nr. – Igor Dodon) la prezidențiale.

„Fiecare dintre colegii mei au fost hărțuiți să plece, dar o parte din ei au refuzat și s-a mers pe altă variantă. Cu cât se apropiau prezidențialele, presiunile au început să crească. Am fost obligați de Zaharia să participăm în campanie. A fost format un grup pe Viber, creat de Zaharia. Acolo se dădeau indicațiile. Nu înțelegeam, ne-am transformat într-o filială a unui partid politic?”, a mai spus Guțu.

„După prezidențiale Dodon frustrat fiind de înfrângere continuă să pună presiuni pe serviciile disconcentrate”, a precizat deputatul Alexandru Jizdan, prezent la conferința de presă.

Totodată, Jizdan a afirmat că va depune o sesizare la Procuratura Generală. Acesta își dorește ca acțiunile șefului de la Poșta Moldovei să fie verificate de oamenii legii.

ZUGO a contactat părțile vizate în conferință, însă, deocamdată nu am primit un răspuns cu privire la acuzații. Revenim, imediat ce primim o reacție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button