fbpx

video | Momentul în care ofițerii fărâmițează o coptură și găsesc droguri. Pastilele psihotrope ajungeau în colete din UE

Oamenii legii au reținut patru persoane care comercializau pastile psihotrope de tip Subutex. Substanțele narcotice le erau livrate în colete din Uniunea Europeană, transmise cu autobuze de rută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pastilele erau camuflate și ascunse în copturi și în alte produse alimentare. În cadrul investigației s-a stabilit că liderul grupării ar fi un bărbat de 33 de ani din Chișinău. El ar fi avut rolul de a organiza introducerea drogurilor în țară, iar ulterior le-ar fi transmis spre comercializare altor membri.

Bărbatul a fost reținut în flagrant, având asupra sa un colet în interiorul căruia, printre produse alimentare, au fost depistate și 56 de pastile psihotrope. Ca urmare a investigațiilor au fost reținuți trei indivizi cu vârste cuprinse între 33 și 41 de ani, care s-ar fi ocupat de vânzarea drogurilor.

La domiciliile lor au fost depistate peste 150 de pastile de tip Subutex, 67.000 de lei, 500 de dolari SUA și 250 de euro, care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională. Poliția precizează că în momentul reținerii presupușii membri ai grupării se aflau în stare de ebrietate provocată de consumul stupefiantelor.

Conform oamenilor legii, o pastilă psihotropă costa între 800 și 1000 de lei. Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar ulterior instanța a aplicat asupra lor măsura preventivă de arest pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button