fbpx

video | Mai mulți parlamentari români, la vama Leușeni. Cer anularea interdicției de a intra în R. Moldova pentru George Simion

Mai mulți deputați în Parlamentul României, din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se află în vama Leușeni și cer retragerea interdicțiilor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru colegul lor George Simion. Aceștia ar intenționa să ajungă la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem 12 parlamentari aici. Cerem suspendare aplicării interdicției în cazul meu. Într-un mod similar am avut o interdicție în 2015 când nici măcar nu eram demnitar al statului român. Atunci s-a putut interveni ca de pe o zi pe alta să se suspende aplicarea acestei interdicții pe perioada desfășurării procesului, care nu a ajuns la nicio finalitate, unde nu s-a constatat nicio încălcare din partea mea”, a spus Simion într-o intervenție live.

„Sperăm  să ni se permită accesul, ca să nu recurgem la alte forme de protest. Sper să ajung și eu la înmormântarea maestrului Nicolae Dabija. Aceasta situație nu este una normală, suntem demnitari ai statului român și ne dorim un viitor comun România – Moldova”, a mai adăugat George Simion.

Amintim că Simion a avut, până acum, mai multe interdicții de a intra în Republica Moldova. Prima acțiune de interdicție a fost aplicată încă în perioada administrației lui Vladimir Voronin. În 2014, acestuia i s-a interzis intrarea în țară, activistul unionist diind dat jos din autocarul Chișinău-București, scrie Europa Liberă.

Peste un an, în ajunul unui protest, Simion a fost declarat persoană indezirabilă, urmând expulzarea, însă decizia autorităților a fost anulată de judecată.

Ultima dată Simion a fost a fost expulzat în 2018 şi declarat persona non grata pentru o perioadă de cinci ani. Dacă după ce s-a aflat despre furtul miliardului se spunea că interdicțiile care i se aplicau lui Simion ar fi trebuit să schimbe subiectul fraudei bancare, abordat masiv în spațiul mediatic, de această dată analiștii erau de părerea că astfel Igor Dodon și-ar consolida astfel imaginea de statalist.

Citește și: George Simion a petrecut noaptea la vama Leușeni. Vrea să intre în Republica Moldova în calitate de parlamentar, nu activist

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button