fbpx

video | Indivizi reținuți pentru incendierea mașinilor și sediilor de plasament a refugiaților ucraineni din Găgăuzia

Trei bărbați din satul Congaz sunt suspectați că au incendiat la comandă mașini ale refugiaților ucraineni și centre de plasament din Găgăuzia, instigând la ură și violență împotriva celor care au fugit de război. Indivizii au fost reținuți pentru 72 de ore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția spune că cei trei, unul dintre care și-a ispășit pedeapsa în Federația Rusă, ar fi incendiat pe parcursul lunii curente ușa unui hotel din raionul Vulcănești, scriind inscripția „AFARĂ”, și poarta unui Centru de plasament pentru refugiații din Ucraina, lăsând aceeași inscripție. Aceeași inscripție au aplicat-o și pe două mașini care aparțineau refugiaților din Ucraina, ulterior incendiind mijloacele de transport.

În urma perchezițiilor, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, recipiente cu vopsea, măști și cagule.

Toți trei bănuiți au fost reținuți și riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 6 ani pentru primul capăt de acuzare și o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 3 ani pentru al doilea capăt de acuzare.

 

Articole asemănătoare

Back to top button