fbpx

video | Igor Dodon propune ca mamele cu mulți copii să iasă mai devreme la pensie. Când va prezenta inițiativa?

Președintele țării, Igor Dodon, propune ca mamele cu mulți copii să iasă mai devreme la pensie. Despre această inițiativă șeful statului a vorbit în cadrul noului episod „Președintele răspunde”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul spune că pregătește inițiativa prezindențială și, cel mai probabil, o va prezenta la începutul anului viitor.

„Examinăm posibilitatea de a veni cu o nouă inițiativă legislativă ca mamele cu mulți copii să iasă la pensie mai devreme. Cred că va fi o inițiativă a președintelui care va fi prezentată la începutul anului viitor”, a precizat Dodon.

În context, președintele a amintit de un proiect de lege prin care să fie acordat un suport financiar lunar pentru fiecare copil până la 12 sau 18 ani – inițiativă ce încă nu a fost votată de Parlament.

„Cred că este o idee bună. Putem începe această inițiativă cu familiile cu mulți copii. De exemplu cei care au de la cinci copii în sus să primească de la stat o anumită sumă până la atingerea vârstei de 12 sau 18 ani și treptat, în funcție de posibilitățile statului, să ajungem și la familiile care au un singur copil”, a spus Dodon.

Menționăm că cel de-al cincilea episod al Platformei a fost filmat la casa părintească a lui Igor Dodon, din Sadova, raionul Călărași.

Vezi minutul 11:00.

Articole asemănătoare

Back to top button