fbpx

video | „Este campion european, însă trăiește la limita sărăciei”. Școala sportivă din Călărași adună donații pentru Cătălin: Cum poți contribui și tu

Școala Sportivă Specializată de Rezerve Olimpice din Călărași anunță despre cazul lui Șpînu Cătălin, un tânăr de 15 ani, campion european la lupte libere, care ar face parte dintr-o familie social vulnerabilă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unei postări a instituției, campionul trăiește „la limita sărăciei” și ar fi nevoie de contribuția oamenilor pentru a-i oferi o mână de ajutor.

În postare se regăsesc fotografii cu Cătălin și familia sa, dar și cu numeroasele trofee și medalii câștigate de acesta la competițiile sportive.

„Recent am avut un motiv de bucurie și mîndrie, atunci când discipolul Școlii Sportive Specializate de Rezerve Olimpice din Călărași, Șpînu Cătălin a luat medalia de aur la Campionatul Europei la Lupte Libere. La doar 15 ani, Cătălin a contribuit la promovarea imaginii orașului și întregului raion Călărași, chiar și a întregii Republici Moldova și a sportului moldovenesc în general.

Cătălin provine dintr-o familie numeroasă de romi socialmente vulnerabilă, cu venituri mici, din care o mare parte revine diferitor alocații pentru copii și ajutor material de la asistența socială. Mama lui Cătălin, singura din familie care ar putea să câștige bani pentru întreținerea întregii familii în prezent este în concediu de maternitate cu copil mic.

Cu toții locuiesc într-o casă care necesită reparație urgentă, nu este conectată la lumină, gaz și la alte servicii comunale din simplu motiv că nu le ajung surse financiare pentru a le conecta. Copiii numeroși din această familie nu sunt aprovizionați cu cele necesare pentru a avea o copilărie decentă.

Și după cum vedem și în așa condiții de trai răsar talente sportive care ne fac să ne mândrim de ele. Apelăm la oamenii de bună credință, care, cum și cu cât poate să ajutăm această familie să iasă din impasul sărăciei și să poată trăi demn în societate”, se arată în mesajul instituției.

Articole asemănătoare

Back to top button