fbpx

video | Două asociații de publicitate acuză primarul Ceban de duble standarde: Vorbiţi de imparțialitate, dar n-aţi demontat nicio construcție publicitară a companiei colegului

Asociaţia Agenţiilor de Publicitate din R. Moldova (AAPM) şi Asociaţia Patronală de Publicitate Stradală (APPS) au solicitat primarului general al capitalei, lon Ceban, să întreprindă urgent măsurile necesare pentru a demonta dispozitivele de publicitate fără autorizaţii, care sunt amplasate în staţiile de aşteptare a transportului public. Apelul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinte de presă, scrie ziarulnational.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Asociaţia Agenţiilor de Publicitate din R. Moldova, lon Ceban aplică standarde duble în privinţa panourilor publicitare stradale. În acest sens, asociaţia de profil îi adresează cinci întrebări primarului de Chișinău.

Cinci întrebări pentru edil

„Având în vedere că la baza instalării oricărui dispozitiv publicitar stă paşaportul locului, care se semnează şi se coordonează obligatoriu de către funcţionarii municipalităţii:

1. Câte anchete de serviciu au fost întocmite timp de un an de mandat faţă de funcţionarii care au emis autorizaţii cu încălcarea regulamentului de publicitate în calitate de primar şi câţi funcţionari au fost sancţionaţi pentru încălcări? Aţi vorbit despre construcţiile publicitare care blochează vizibilitatea Catedralei. Dar ea a fost aleasă personal de dvs. de mai multe ori pentru campania electorală.

2. Când aţi spus adevărul şi când aţi trişat: când aţi ales personal locaţiile pentru plasarea afişelor electorale sau când aţi vorbit despre ilegalitatea dispozitivelor? Vorbiţi întotdeauna despre „reguli clare” şi „atitudine imparţială” faţă de toţi agenţii economici, dar în pofida acestui fapt nu aţi demontat nici o construcţie publicitară care aparţine companiei administrate de colegul dvs.

3. Când se vor aplica regulile clare şi pentru compania gestionată de colegului dvs. – la fel ca şi pentru alţi agenţi economici? Prin proiectul noului regulament, propuneţi instalarea dispozitivelor publicitare prin licitaţii, dar, totodată, nu sunt supuse licitaţiilor dispozitivele publicitare instalate în staţiile de aşteptare, gestionate de colegul dvs.

4. Dacă optaţi pentru legalitate şi condiţii de concurenţă echitabilă, atunci de ce pe străzile renovate rămân în exclusivitate numai dispozitivele publicitare ale companiei controlate de colegul dvs.? Dle Ceban, aţi numit public antreprenorii „o mafie publicitară”, care vă ameninţă, inclusiv prin vătămarea fizică.

5. Aţi depus o cerere în Procuratura sau cuvintele dvs. sunt doar PR pentru sensibilizarea opiniei publice prin victimizare?”.

Totodată, pentru a aduce domeniul publicităţii în conformitate cu politica Primăriei Chişinău, promovată pe parcursul anilor 2020-2021, şi ţinând cont de faptul că principalul argument pentru demontarea şi distrugerea dispozitivelor de publicitate a fost motivul că sunt fără autorizaţii, AAPM şi APPS au solicitat primarului general să întreprindă urgent măsurile necesare pentru a demonta dispozitivele de publicitate fără autorizaţii, amplasate pe staţiile de aşteptare a transportului public.

„Ţinând cont că primarul municipiului Chişinău, lon Ceban, de mai multe ori a specificat că toate acţiunile ce ţin de demontarea dispozitivelor de publicitate nu favorizează nici un agent economic, venim cu un răspuns de concretizare în vederea existenţei neconformităţilor în procesul de demontare a dispozitivelor publicitare, care au fost evitate în procesul de demontare”, se specifică în textul solicitării.

De asemenea, AAPM şi APPS au informat că pe staţiile de transport public sunt instalate dispozitive publicitare cu autorizaţia expirată de peste cinci ani.

Ion Ceban nu a venit, deocamdată, cu o replică sau cu răspunsuri la întrebările adresate public.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button