fbpx

video | Creditul rusesc ar putea să nu mai ajungă în Moldova. Guvernul de la Moscova nu a răspuns Chișinăului de circa două luni

Creditul din partea Federației Ruse ar putea să nu mai vină, întrucât Guvernul de la Moscova nu a răspuns de circa două luni la scrisoarea oficială a premierului moldovean, Ion Chicu, privind reluarea negocierilor în privința contractării acestuia.

Afirmațiile îi aparțin prim-ministrului și au fost făcute aseară în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

M-am adresat cu o scrisoare oficială premierului Rusiei, Mihail Mișustin, pentru a relua negocierile. I-am remis proiectul de Acord din care am exclus punctele pe care Curtea Constituționale le-a declarat neconstituționale”, a declarat Ion Chicu, precizând că scrisoarea a expediat-o în luna septembrie.

Până la etapa actuală nu avem un răspuns de la Guvernul Rusiei, dacă accepta un Acord în așa format. Așteptăm reacția Federației Ruse, dar nu exclus faptul că nu vom primi acești bani”, a spus Chicu.

Potrivit lui, acest lucru este o problemă, întrucât banii sunt prevăzuți ca sursă de finanțare a deficitului bugetar pentru anul 2020.

Va trebui să ne descurcăm și va fi dificil”, a adăugat oficialul.

Amintim că, la sesizarea unor deputați din opoziția parlamentară, în luna mai curent Curtea Constituțională a declarat neconstituțional conținutul a câtorva puncte din Acordul de împrumut pe care Parlamentul Republicii Moldova l-a votat în vederea contractării creditului din partea Rusiei. Împrumutul era în valoare de 4 miliarde 166 de milioane de lei.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button