fbpx

video | Contrabandă cu țigări și milioane de euro prejudiciu: Un grup criminal internațional din care făceau parte și moldoveni a fost anihilat

Polițiștii și procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au contribuit la destructurarea unui grup criminal specializat în contrabandă cu țigări și spălare de bani, care activa în Franța, Moldova și România. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Operațiunea a fost declanșată în baza unei cereri din partea autorităților Franței, bugetul căreia a fost prejudiciat cu suma de 2.700.000 de euro în urma activității ilegale a grupării.

Astfel, oamenii legii au efectuat un complex de acțiuni de urmărire penală în Chișinău și Briceni. Ca urmare a perchezițiilor efectuate, au fost depistate mai multe probe care demonstrează implicarea indivizilor în săvârșirea infracțiunii. Descinderile au avut loc la domiciliile unui bărbat și a unei femei, cu vârsta de 45 și, respectiv, 60 de ani.

Gruparea, din componența căreia făceau parte cetățeni români, moldoveni și armeni, activa pe ruta Ucraina-România-Moldova. Indivizii cumpărau din Moldova și Ucraina cantități de țigări care proveneau din contrabandă, iar apoi le depozitau în județul Suceava, pentru ca în final să fie duse și vândute în Franța. Câte 500 de blocuri erau transportate la destinație la fiecare două zile.

Articole asemănătoare

Back to top button