fbpx

video | Cazul bebelușului abandonat săptămâna trecută la Buiucani: Mama copilului ar fi nimerit în vizorul camerelor de supraveghere

Bebelușul care a fost abandonat săptămâna trecută în scara unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei se află în continuare sub supravegherea medicilor, acesta fiind în afara oricărui pericol. Între timp, polițiștii încearcă să identifice mama micuțului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit șefului adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Alexei Grosu, camerele de supraveghere amplasate în preajma blocului au surprins o femeie, care se presupune că ar fi mama copilului. Oamenii legii lucrează cu materialele, urmând să dea de urma acesteia, iar în paralel poliția colaborează cu reprezentanții spitalelor unde au avut loc nașteri în ultima perioadă.

Totodată, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, a declarat că bebelușul urmează a fi transferat într-un centru de plasament atunci când medicii vor permite acest lucru.

„Legea ne indică cum să procedăm în aceste cazuri. Dacă va fi identificată mama, conform legii vom încerca să reintegrăm copilul în familia biologică sau familia extinsă. Dacă mama nu va fi identificată, vom merge pe procedura de stabilire a statutului copilului, de decădere și doar după aceea se va merge la procedura de adopție”, a explicat Lucia Caciuc.

Amintim că, în seara de 23 ianuarie curent, un bebeluș care are abia câteva săptămâni de la naștere, a fost găsit de către un tânăr abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani. Băiețelul se afla într-un cărucior, iar alături a fost lăsat un bilețel în care era indicată data, luna și anul nașterii.

Citiți și: video | Era îmbrăcat subțirel și nu avea nicio plăpumioară. Mărturiile tânărului care a găsit bebelușul abandonat în scara blocului de la Buiucani

Bebelușul abandonat într-un bloc de la Buiucani nu are nici măcar o lună. Ce spun medicii despre starea micuțului?

Articole asemănătoare

Back to top button