fbpx

video | Câteva tinere din Fălești, Telenești și Ialoveni, forțate timp de 6 ani să se prostitueze la Moscova. Poliția a reținut 3 suspecți

Trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 34 și 55 ani, originari din raionul Telenești, au fost reținuți fiind bănuiți de trafic de persoane pe teritoriul Federației Ruse în scop de exploatare sexuală.

Suspecții au acționat în perioada anilor 2008-2014, racolând șase tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni, care aveau atunci între 20 și 24 de ani, și transportându-le la Moscova, unde au fost impuse să ofere servicii sexuale contra plată. Inițial, victimele erau racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii.

Fetele erau plasate pe un drum circular din or. Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5000 la 15.000 de ruble rusești.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP,  la 10 septembrie curent, cei trei suspecți au fost reținuți în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora.

La fața locului au fost depistate și ridicate înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federația Rusă, precum și o persoană, despre care se știe că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în concubinaj cu unul dintre bănuiți.

De asemenea, în cadrul percheziției la domiciliul unuia din suspecți a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiții casnice.

Astfel, în conlucrare cu angajații Inspectoratului de poliție  Telenești,  de la fața locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare: 150 litri de alcool și 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având și timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat în Federația Rusă.

Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane și proxenetism, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă va fi dovedită vinovăția, bănuiții riscă de la 7 la 15 de ani de închisoare.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și a identifica alte tinere exploatate de către bănuiți.

Articole similare

Close