fbpx

video | Bacalaureatul se va desfășura în acest an! Conținutul testelor ar putea fi ajustat

Absolvenții vor susține în acest an examenele de Bacalaureat. Anunțul a fost făcut de ministra interimară a Educației, Lilia Pogolșa, în studioul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, precizând că subiectele testelor „vor fi ajustate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Funcționara a precizat că atât pentru absolvenții de liceu, cât și pentru cei de gimnaziu, dar și pentru examenele din clasa patra, au fost elaborate deja pretestările. În funcție de rezultatele lor, Ministerul Educației ar putea lua decizia de a opera modificări în itemii de la BAC.

„Circa 6000 de elevi vor participa la pretestare pentru Bacalaureat. Ne dorim să facem o analiză a rezultatelor elevilor în comparație cu 2019. (…) Elevii au trecut printr-o perioadă grea anul trecut, în martie. Instruirea online este foarte bună, dar noi cunoaștem că în toamnă toate școlile au recapitulat materialele care au fost sau nu suspendate. (…) Trebuie să recunoaștem că elevii care anul acesta ar trebui să susțină BACul sunt într-o situație mai dificlă decât cei care l-au susținut în 2019”, a punctat Pogolșa.

Amintim că, în mai 2020, din cauza crizei pandemice, Parlamentul Republicii Moldova a susținut un proiect de lege înaintat de Guvern, care anula examenele de Bacalaureat de anul trecut. Miniștrii motivau inițiativa prin faptul că astfel se va preveni riscul de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 și a asigura securitatea, protecția vieții și sănătății absolvenților.

Tinerilor li s-au eliberat certificate de studii gimnaziale și diplome de bacalaureat cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mare sau egală cu cinci. Calcularea notelor pentru probele de examen s-a realizat în baza celor obținute pe parcursul claselor VII-IX sau pe parcursul anilor de liceu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button