fbpx

video | Autostrada Unirii ar putea fi prelungită până la Chișinău. Președintele CJ Iași: „Ar favoriza posibilitățile de colaborare și dezvoltare în același ritm”

Autostrada A8, numită și Autostrada Unirii, ar putea fi prelungită până la Chișinău. Acest lucru ar favoriza posibilitățile de dezvoltare și colaborare în același ritm, afirmă președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei emisiuni la Radio Moldova, președintele CJ Iași a relatat că se discută despre prelungirea Autostrăzii Unirii din Ungheni, până la Chișinău. Potrivit lui, „conectarea” va însemna un pas uriaș nu doar pentru R. Moldova, dar și pentru România.

„Noi avem foarte multe planuri de cooperare transfrontalieră, iar posibilitatea de a avea acces la infrastructura unei autostrăzi ar favoriza și mai mult posibilitățile noastre de colaborare și dezvoltare în același ritm”, a spus președintele CJ Iași.

Autostrada va lega România de R. Moldova printr-un pod peste Prut, la Ungheni, ce urmează a fi construit între Zagarancea și Semeni, cu lungimea 1 km.

„Se fac progrese și pentru proiectul Podul de peste Prut realizat în zona de graniţă dintre România şi Republica Moldova, pe teritoriul administrativ al comunei Golăiești în județul Iaşi, în România şi în raionul Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova”, a adăugat președintele CJ Iași.

„Sper ca planurile de a merge mai departe cu autostrada până la Chișinău să se concretizeze cum vom trece Carpații pe A8, să trecem și Prutul. Până atunci, susținem proiectul rutei Iași – Chișinău – Odessa, care este o conexiune importantă între estul continentului și Uniunea Europeană”, a conchis Costel Alexe în cadrul emisiunii.

Proiectul Autostrăzii a fost studiat pe trei tronsoane, iar în total proiectantul a propus și studiat patru variante de traseu, pe lângă varianta originală din planul revizuit în 2011, potrivit informațiilor transmise de Compania de Autostrăzi.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button