fbpx

video | Au cerut egalitate și nediscriminare prin picturi motivaționale. 30 de tineri din țară au creat un atelier dedicat Drepturilor Omului

Parlamentul Republicii Moldova a organizat un atelier de creație pentru 30 de tineri din diferite regiuni ale țării, în contextul celor 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU pentru drepturile copilului și 25 de ani de la desfășurarea Convenției Internaționale privind Populația și Dezvoltarea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La eveniment, participanții au fost salutați de deputatul Grigore Novac care a meniționat că cetățenii nu  trebuie să tolereze nici un fel de abuz, violență sau dicriminare. Tinerii au elaborat picturi în acril, pe pânză, fiind ghidați de artiștii Nicoleta Văcaru și Alex Buretz. Aceștia au promovat prin lucrările lor mesaje care revindecă dreptul tinerilor la un mediu sănătos, egalitate și nediscriminare.

Astfel, 10 lucrări au fost selectate de juriu și s-au ales cu premii oferite de organizatori. Totodată, Parlamentul va vernisa pe 10 decembrie o expoziție ale acestor postere.

Menționăm că Parlamentul Republicii Moldova a organizat atelierul în parteneriat cu PNUD, UN Women, Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).

Articole asemănătoare

Back to top button