fbpx

video | Ar fi fost traficate în Grecia și impuse să deservească cel puțin 25 de clienți pe zi. Mai multe moldovence, printre care și minore, exploatate sexual în străinătate

Reprezentanții PCCOCS au făcut publice detaliile unei operațiuni internaționale de anihilare a unui grup criminal organizat în Grecia. Așadar, în perioada august-septembrie 2019, oamenii legii au identificat membrii acestuia, inclusiv mai mulți moldoveni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții erau specializați în traficul de persoane în scop de exploatare sexuală. Oamenii legii au identificat cel puțin 11 victime originare din țara noastră. Acestea au vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, iar după ce erau racolate în Moldova și transportate în Grecia, ele erau exploatate sexual-comercial în 10 case de toleranță administrate direct de membrii grupului.

Victimele erau exploatate în baza unui grafic, în 2 schimburi. Fiecare dintre ele era impusă să deservească de la 25 la 80 de clienți pe zi. Serviciile sexuale erau acordate pentru o durată de 10 minute fiecărui beneficiar, contra sumei de 20 EUR. Din venitul obținut, fiecărei tinere exploatate îi reveneau 15 EUR.

Le fel, „angajatorii” le administrau victimelor pastile hormonale, astfel încât perioada ciclului menstrual să fie redusă, ceea ce le permitea suspecților să prelungească perioada exploatării sexuale. Ca urmare a acestui regim de exploatare, majoritatea victimelor au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cadrul investigației, au fost efectuate percheziții pe teritoriul Greciei și reținute 15 persoane. Dintre acestea, șase sunt în arest, iar nouă au obligația de nu a părăsi localitatea. La domiciliile traficanților și în casele de toleranță au fost depistate și ridicate 72.540 de euro, dar și bunuri mobile aflate pe teritoriul Greciei: autovehicule, motociclete, cocaină, permise de ședere cu semne falsificare, cărți de identitate românești falsificate, telefoane mobile.

În cadrul percheziției efectuate la domiciliul presupusului recrutor din Moldova, au fost depistate și ridicate arme deținute ilegal și muniții. Suspectul se află în arest, iar pe bunurile acestuia a fost aplicat sechestrul.

Actualmente, trei dintre moldovence au fost repatriate. Celelalte beneficiază de asistență medicală la Atena, iar ulterior vor reveni acasă. Bănuiții, cetățeni ai Albaniei, Bulgariei, Germaniei, Greciei și Moldovei, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani sau detenție pe viață.

Articole asemănătoare

Back to top button