fbpx

video | „Activitățile economice nu o să le sistăm”. Ion Chicu spune că nu vom reveni la izolare totală 

Premierul Ion Chicu a declarat că nu vom reveni la restricțiile totale pe care le-am avut în primăvară și că instituțiile de învățământ se vor închide doar în caz de focar de infectări. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi nu închidem totul. Și atunci când o școală sau o clasă are un număr mai mare de cazuri, atunci o să plece în carantină. Când va fi un focar mare în localități, pot fi introduse anumite restricții.

Noi nu mergem cu restricționarea activităților economice. Experiența din primăvăra ne arată că mare efect din asta nu prea este. Ați văzut, nu prea se respectă, nici amenzile, în linii mare nu dau efect, e lesne de înțeles, moldovenii ca și statul trăiește din ceea ce câștigă astăzi.

Noi nu avem economii care ne-ar permite ca 12 luni sau două luni să stăm acasă și să consumăm. Dacă nu am ieșit o lună la lucru, avem gaură în buget, fie al familiei, fi al statului. De aceea nu putem veni cu restricții economice”, a declarat Ion Chicu, invitat la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

De asemenea, Chicu a mai accentuat că autoritățile mizează pe responsabilitatea cetățenilor, dar și pe efectivitatea respectării măsurile de siguranță.

Articole asemănătoare

Back to top button