fbpx

video | Acte sechestrate, datorii inventate și salarii neplătite opt luni. Mai mulți moldoveni au fost transportați în Rusia și impuși să muncească

Un grup infracțional ar fi recrutat cetățeni ai Republicii Moldova pentru a-i exploata prin muncă în Rusia. Oamenilor li s-ar fi sechestrat actele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții ar fi organizat transportarea moldovenilor în Rusia. Ulterior, prin înșelăciune, sub pretextul perfectării unor acte și angajării la muncă, documentele moldovenilor ar fi fost sechestrate, ei fiind lipsiți de dreptul la libera deplasare.

Victimele erau obligate să efectueze diverse lucrări agricole, cu un orar nenormat. Dacă aceștia își exprimatu dorința să înceteze prestarea muncii, ei ar fi fost amenințați cu neachitarea salariului.

Mai mult, oamenilor le-ar fi fost creată și o datorie artificială. Așadar, unele victime au activat câte opt luni fără a primi salariul cuvenit.

În urma măsurilor întreprinse, pe 25 august a fost reținut un bărbat de 41 de ani, presupus membru al grupului infracțional. Conform legislației în vigoare, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.

La moment se cooperează cu organele de drept din Federația Rusă, în vederea identificării și reținerii tuturor suspecților precum și stabilirea altor potențiale victime, care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilegale ale grupului infracțional.

În context, Poliția vine recomandă persoanelor care pleacă la muncă în străinătate să afle numele și cât mai multe detalii despre cei care le facilitează angajarea. Ei trebuie să cunoască denumirea, adresa și datele companiei cu care urmează să semneze contractul de muncă, dar și să știe datele de contact ale misiunilor diplomatice moldovenești din țara unde se vor deplasa.

Pe parcursul călătoriei, aceștia nu vor oferi sub nici un pretext pașaportul persoanelor terțe și vor informa persoanele de încredere despre itinerar, locuri de cazare și date de contact.

 

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button