fbpx

video | 8 ani fără vize în Uniunea Europeană: Impresiile ministrului de Externe și ale ambasadorului UE

Astăzi s-au împlinit 8 ani de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. În această perioadă, peste 2,4 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au călătorit de peste 9 milioane de ori în statele UE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Acordul încheiat în acest sens între UE și Republica Moldova a oferit cetățenilor moldoveni nu doar posibilitatea de a călători mai ușor și mai simplu, dar și de a se apropia de Uniunea Europeană și de valorile împărtășite de statele sale membre.

„Mulți din noi țin minte cât de dificil era să obții o viză în anii 2000, iar în acest sens anul 2014 ne-a permis să facem parte din Europa nu doar în sensul geografic, dar și să creăm posibilitatea pentru cetățenii noștri să beneficieze de călătorii mult mai simple în Europa.

Astăzi, mai mult ca niciodată înțelegem că principala realizare a integrării europene este pacea, iar cea mai sigură cale de a asigura această pace între state este prin consolidarea democrației și prin menținerea libertății cetățenilor de a-și alege propriii lideri, libertatea de a-și alege prieteniile, inclusiv cu alte state”, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Cum văd rezultatele și oportunitățile oferite de cei 8 ani de când funcționează regimul liberalizat de vize Ambasadorul UE, Jānis Mažeiks, și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, aflați într-un interviu cu înalții oficiali:

Articole asemănătoare

Back to top button