fbpx

Vicepreședintele Comisiei Europene: „Deocamdată, nu există riscul ca războiul din Ucraina să se extindă și în R. Moldova”

Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, consideră că deocamdată nu există riscul ca războiul din Ucraina să se extindă și în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Este avident că din punct de vedere georgrafic, sunteți în centrul acestei crize umanitare, de aici, puteți auzi exploziile și poate chiar să vedeți luminile provocate de acestea. Prezintă o sursă de îngrijorare, dar, deocamdată, nu credem că există riscul ca războiul în sine să se extindă și asupra teritoriului dumneavoastră”, a declarat Borrel într-o conferință de presă la Chișinău.

Amintim că Uniunea Europeană va oferi 15 milioane de euro Republicii Moldova, în contextul crizei regionale. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută de către Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhely, cu participarea Înaltului Reprezentant, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell și a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, după întâlnirea de miercuri, 2 martie, la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button