fbpx

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon: Subiectele discutate

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de Guvernul Republicii Moldova, oficialii au abordat situația regională în contextul arhitecturii de securitate curente. O atenție aparte s-a acordat dinamicii curente a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, măsurile pozitive realizate de către autoritățile constituționale în raport cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Vicepremierul pentru reintegrare a accentuat că atât politicile de reintegrare a țării cât și mecanismele agreate în negocieri trebuie să conducă la reglementarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean, cu demilitarizarea în paralel a regiunii, restabilirea controlului din partea autorităților constituționale și completarea reformelor structurale pe întreg teritoriul țării.

Referitor la amendamentele recent operate privind incriminarea separatismului în legislația Republicii Moldova s-a accentuat că acestea nu vor afecta procesul de negocieri și persoanele de bună-credință, ci au menirea de a preveni și combate amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării”, se mai arată în comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button