fbpx

Vadim Ceban: Moldovagaz nu plănuiește să ceară curând ANRE ajustarea tarifului pentru consumatorii finali

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că nu plănuiește să ceară în viitorul apropiat Agenției pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali. Anunțul a fost făcut pe canalul său de Telegram.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„SA Moldovagaz nu intenționează să solicite ANRE în viitorul apropiat revizuirea a tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali”, scrie Ceban pe Telegram.

În aceeași zi, Vadim Ceban a anunțat că, potrivit unor calcule preliminare, Moldovagaz va acumula în luna aprilie datorii de circa jumătate de miliard de lei din cauza diferenței dintre tarifele pentru consumatori și prețul de achiziție a gazelor naturale.

Amintim că pe 12 aprilie, Vadim Ceban a anunțat că din luna aprilie, Republica Moldova o să achite 1193 de dolari per mia de metri cubi de gaze naturale. Tot atunci, șeful Moldovagaz anunțat că instituția a trimis o cerere scrisă către Gazprom de prelungire a perioadei de valabilitate a acordurilor privind auditarea și semnarea unui acord privind stingerea datoriilor istorice.

 

Articole asemănătoare

Back to top button