fbpx

„Urmele acestor atacuri duc în Ucraina”. Mesajul lui Krasnoselski pentru conducerea R. Moldova

Vadim Krasnoselski, așa-zisul lider de la Tiraspol, a făcut câteva deeclarații în contextul ultimelor evenimente și explozii din regiunea transnistreană. Acesta a afirmat că „urmele acestor atacuri duc în Ucraina”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„La trei decenii de viață pașnică după încheierea războiului din 1992, Transnistria a devenit ținta atacurilor teroriste. Ieri și astăzi, pe 25 și 26 aprilie, unitățile administrației noastre de stat – Ministerul Securității Statului și o unitate militară, precum și o facilitate economică care aparține Federației Ruse – Mayak PRTC, au fost supuse atacurilor teroriste.

După cum au arătat primele concluzii ale măsurilor operaționale și de investigare urgente, urmele acestor atacuri duc în Ucraina. După izbucnirea ostilităților din Ucraina, Transnistria și-a menținut neutralitatea și a declarat în mod deschis acest lucru – că nu suntem agresori, că Transnistria nu a plănuit și nu are de gând să-și atace vecinii.

Vezi și: „Carantina, activități la distanță, regim special”. Krasnoselski afirmă că „pericolul a căpătat contururi reale” în Transnistria

Am acceptat refugiați. În prezent, aproximativ 25.000 de locuitori ai Ucrainei se află în Transnistria, unde primesc sprijinul corespunzător din partea statului. Toată lumea este conștientă de acest lucru. Presupun că cei care au organizat acest atac au scopul de a târî Transnistria în conflict. Și pot spune cu încredere că nu va funcționa. Transnistria se va putea apăra. Cu siguranță îi vom găsi pe toți cei care sunt complici la aceste acte criminale. Dar nu va funcționa pentru a ne trage într-un conflict.

Prin Decretul Președintelui, un regim „roșu” sporit de pericol terorist, amenințare teroristă este introdus pe întreg teritoriul statului nostru. Desigur, în temeiul acestui decret se vor lua măsuri pentru întărirea protecției ordinii publice și siguranței publice. Cetăţenii vor fi verificaţi, vehiculele tehnice vor fi verificate.

Le rog tuturor locuitorilor republicii noastre să trateze aceste măsuri cu înțelegere. Sunt necesare. Sunt necesare pentru a vă proteja viața și sănătatea, pentru a proteja întreaga Transnistri”, a scris Vladimir Krasnoselski.

Liderul separatist a venit cu un mesaj în adresa conducerii Ucrainei: „Vă rog să investigați aceste fapte ale mișcării ilegale a anumitor grupuri militante și săvârșirea de acte teroriste de către acestea aici, pe teritoriul Transnistriei”.

De asemenea, el s-a adresat autorităților de la Chișinău: „Nu cedați provocărilor, nu lăsați Moldova să fie atrasă în agresiune împotriva Pridnestroviei. Încă trebuie să ne amintim despre formatele noastre pașnice: atât „1 + 1”, cât și „5 + 2”, și despre munca grupurilor relevante în dezvoltarea formatului „5 + 2”, trebuie să rezolvăm problemele viața celor două state ale noastre, prevenind în același timp nicio agresiune care ar putea deveni prologul unui mare război – în niciun caz. Trebuie să fim de acord – să cădem de acord asupra păcii, în primul rând, și să păstrăm această pace”.

Liderul de la Tiraspol a făcut apel către cetățenii din Transnistria: „Nu intrați în panică, nu ascultați știri false, zvonuri, bârfe, insinuări. Vom păstra pacea în Transnistria. Vom găsi și pedepsi pe toți cei responsabili pentru aceste atacuri teroriste”.

Articole asemănătoare

Back to top button