fbpx

urmărește live | Deputații s-au întrunit în ședință. Maia Sandu: „Pentru asta v-au ales oamenii, vă este frică de noi?”

Deputații s-au întrunit în ședință pentru a examina moțiunea de cenzură. Astfel, astăzi se va decide soarta Guvernului condus de Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prim-ministra a fost invitată în fața deputaților pentru a ține un discurs și pentru a-și prezenta raportul: „Vă adresez o întrebare la care să răspundeți sincer. De ce sunt deputați în Parlamentul RM? Răspunsul vă va ghida decizia. Sper că măcar unii dintre voi să fie responsabili azi. Cetățenii vor să trăiască mai bine și să li se facă dreptate.

Asta vreți să opriți astăzi? Pentru asta v-au ales oamenii? Se întâmplă lucruri bizare. PD retrage moțiunea, PSRM construiește moțiunea pe false acuzații și aruncă toate pietrele în Guvern. De ce mințiți, oameni buni?

Cetățenii nu s-au așteptat la miracole în cinci luni. Ei au așteptat miniștri cinstiți. Ați fi preferat un Guvern docil, orb la scheme? Sau poate ați sperat că Guvernul nu va reuși, știind bine problemele moștenite. Vă sperie acest Guvern? Am muncit din prima zi. Am restabilit  finanțarea externă pe care precedenții nu au putut-o face în trei ani (…)

Unde vedeți dvs înrăutățirea situației sociale și economice? Singura înrăutățire a situației economice este pentru cei cărora li s-au oprit schemele de corupție.

Președintele Dodon în trei luni a criticat acest Guvern mai mult decât a criticat Guvernul PDM în trei ani. De ce tăcea atunci când era suspendat pentru cinci minute? De ce nu se putea proteja de injustiția lui Plahotniuc nici pe sine, nici pe colegii săi socialiști? Justiția controlată de Plahotniuc a intoxicat toată țară. Sunt convinsă că mulți dintre dvs cunosc foarte bine această armă și au trăit în frica ei mult timp”.

Maia Sandu a prezentat, de asemenea, realizările Guvernului în domeniul economic și social.

În următoarele minute, deputații dezbat această moțiune și adresează întrebări prim-ministrei, cât și celorlalți membri ai Cabinetului de miniștri.

Știrea de actualizează…

Articole asemănătoare

Back to top button