fbpx

update | Procuratura, despre jaful de la Armata Națională: Bunurile valorau peste un milion de lei

(update 20:35) Contactată de ZUGO, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, ne-a comunicat că bunurile au fost jefuite din depozitul Brigăzii nr.2 Infanterie Monitorizată și valorează peste un milion de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La 18 aprilie 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul sustragerii bunurilor materiale în proporții deosebit de mari (art.186 alin.(5) din Codul penal). La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului investigat, identificării făptuitorilor și atragerii acestora la răspundere. La terminarea urmăririi penale pe acest caz, Procuratura va informa opinia publică”, a adăugat procurorul.

Știrea inițială

După ce în spațiul public au apărut informații precum că în Armata Națională a Moldovei s-ar fi depistat „un furt de amploare”, Ministerul Apărării a venit cu câteva precizări.

Potrivit autorităților, pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale.

„Toate materialele acumulate au fost transmise, ulterior, la Inspectoratul de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar. Totodată, informăm că neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate. Despre acest caz a fost sesizată Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani.

Ministerul Apărării colaborează cu organele de anchetă şi va oferi sprijinul necesar pentru elucidarea circumstanţelor cazului respectiv. Ministerul Apărării condamnă orice formă de acțiune ilegală în cadrul instituţiei”, se arată în nota informativă a autorităților.

Articole asemănătoare

Back to top button