fbpx

Unul a înjurat oamenii legii, iar altul s-a ascuns în sat. Doi tineri, prinși cu plasele pline de pește într-o rezervație naturală

Deși este perioada de interdicție pentru pescuit, doi cetățeni moldoveni au fost depistați în timp ce pescuiau ilegal pe apele lacului Beleu, situat în aria protejată a rezervației „Prutul de Jos”. Aceștia prindeau pește cu plase, utilizarea cărora este interzisă prin lege.

Cazul a fost înregistrat în noaptea de 17 aprilie. Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, cu ajutorul mijlocului special de observare pe timp de noapte, a observat pe direcția localității Slobozia Mare două persoane în timp ce ieșeau de pe apele lacului Beleu, ducând cu ei mai multe încărcături.

O perioadă acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în momentul când se îndreptau spre localitate, polițiștii de frontieră au intervenit. După somarea verbală de a opri, persoanele nu s-au conformat cerințelor, prin eschivare au încercat să fugă de la fața locului.

La scurt timp unul din bănuiți a fost reținut. Persoana ar fi avut un comportament agresiv și ar fi adresat cuvinte obscene polițiștilor de frontieră. Al doilea suspect a abandonat încărcătura cu plase și pește, reușind să se ascundă în localitate.

Drept urmare, încărcăturile și persoana reținută, care nu avea niciun act de identitate, au fost luate la Sector pentru continuarea cercetărilor. S-a stabilit că tânărul prins la pescuit este un locuitor al satului Slobozia Mare, care peste două luni de zile va împlini majoratul.

Acestuia i-a fost înmânată citație pentru a se prezenta ulterior, împreună cu reprezentantul legal pentru audieri. Totodată, despre incident au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, care au stabilit că lungimea celor 16 plase de monofilament este de 1600 metri, iar în interior se aflau aproximativ 40 kg de pește de diferite specii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button