fbpx

Un om de afaceri ar fi propus 50.000 de lei unui angajat ANSA după ce s-au depistat nereguli la vaccinarea vulpilor contra rabiei

Un om de afaceri i-ar fi propus unui angajat Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) 50.000 de lei dacă „închide ochii” la unele nereguli depistate în cadrul unui proiect de vaccinare a vulpilor contra rabiei. Miza pusă în joc era de peste 20.000 de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma unei licitaţii organizate de ANSA, agentul economic a câştigat proiectul în cadrul căruia a achiziţionat vaccin antirabic pentru campania de vaccinare a vulpilor – procedură desfăşurată în două etape, primăvara şi toamna.

Conform obligaţiunilor contractuale, după finalizarea vaccinării, angajatul ANSA urma să întocmească un raport cu privire executarea calitativă a lucrărilor şi distribuirea întregii cantităţi de vaccin, iar agentul economic să încaseze banii pentru servicii. Însă, în procesul pulverizării vaccinului, peste 20.000 de doze ar fi ratat ţinta şi ar fi ajuns în lacuri sau localităţi.

Prin urmare, această cantitate de vaccin, în valoare de peste 20.000 de euro, trebuia să fie exclusă din suma pe care urma s-o încaseze agentul economic în cadrul proiectului. Pentru a nu pierde banii, omul de afaceri i-ar fi propus angajatului ANSA mita, astfel încât ultimul să falsifice raportul final de recepționare a serviciilor și să nu includă cantitatea de vaccin ratată.

Specialistul a denunțat persoana în cauză la CNA. Ca urmare, a fost pornită o cauză penală pentru corupere activă. Omul de afaceri a fost reținut și escortat pentru audieri, ulterior fiind plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă cel mult șase ani de pușcărie și amendă maximă de 4000 de unități convenționale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button