fbpx

Un judecător din Chișinău, depistat cu fals în declarații. ANI a sesizat Procuratura Generală

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic ale declarării averii și intereselor personale în privința unui judecător din Chișinău. În cadrul controlului averii, inspectorul de integritate a depistat că judecătorul a inclus date eronate despre bunuri mobile în valoare totală de peste 500.000 de euro. Procedura de control a averii a fost inițiată în baza unei sesizări din oficiu și a fost extinsă și pe numele membrilor familiei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

După ce au fost verificate toate declarațiile de avere și interese personale depuse în perioada vizată, inspectorul de integritate a stabilit că judecătorul a inclus unele date eronate în declarațiile depuse pentru anii 2017-2020. Acesta nu a indicat corect informațiile despre veniturile primite de membrii familiei sub formă de donații și cadouri bănești la evenimentele de familie în mărime totală de peste 97.000 de euro.

În declarația depusă pentru anul 2019, a inclus date eronate despre economiile deținute în numerar. Iar, în declarațiile din 2018 și 2019, lipsesc datele corecte despre deținerea în proprietate a bunurilor mobile în valoare totală de peste 440.000 de euro (pian, obiecte de artă, mobilier etc.)

Pentru că aceste omisiuni cad sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova, inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală pentru a determina existența elementelor de infracțiune ce vizează posibila admitere de fals în declarații.

Articole asemănătoare

Back to top button