fbpx

Un fost cinematograf din capitală va deveni centru de plasament pentru refugiați

Primăria Chișinău va amenaja suplimentar 400 de locuri pentru cazarea refugiaților ucraineni. Serviciile municipale pregătesc locuri în edificiul fostului Cinematograf Lukoil, având posibilitatea de a crește numărul de cazare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Locația a fost oferită în gestiunea Primăriei de către Compania Exfactor și va fi deschisă pentru primirea refugiaților 2-3 zile. Primarul Ion Ceban a declarat ca în acest edificiu va deschis încă un punct de colectare a produselor pentru cei care vor să doneze.

„Exact ca și în celelalte centre pentru refugiați deschise de municipalitate, vom asigura hrana zilnică împreună cu reprezentanții HORECA, precum și lucruri de primă necesitate”, a conchis edilul capitalei.

Potrivit lui primarului capitalei, în ultimele zile s-a lucrat mult la organizarea centrului, la pregătirea spațiilor și la procurarea celor necesare. Cu eforturi comune edificiul a fost amenajat împreună cu responsabilii executivului, preturii de sector și reprezentanții companiei de construcție.

Centrul de triere și plasament de urgentă de la CIE „Moldexpo” rămâne unicul centru municipal, dar și de anvergură republicană, prin care până astăzi au fost înregistrați peste 12.000 de refugiați.

Totodată, în alte 44 centre din Chișinău deschise cu partenerii noștri publici sau privați Primăria Chișinău depune eforturi pentru a ajuta refugiații din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button